Kaisa Kortelainen

Kaisa Kortelainen

Kuva: Johannes Kaarakainen

Kaisa Kortelainen (s. 1992) aloitti musiikkiopintonsa Nurmeksessa Pielisen-Karjalan musiikkiopistossa. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja esittävän säveltaiteen osastolla Mikael Helasvuon ohjauksessa. Keväällä 2017 Kortelainen valmistui maisteriksi Pariisin konservatoriosta Philippe Bernoldin luokalta.

Kortelainen on osallistunut mm. Jacques Zoonin, Kersten McCallin ja Emmanuel Pahudin mestarikursseille. Hän on toiminut orkesterimuusikkona useissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa ja työskentelee tällä hetkellä Radion sinfoniaorkesterin toisena soolohuilistina.

Kortelainen on esiintynyt Kuopion ja Joensuun kaupunginorkestereiden ja Radion sinfoniaorkesterin solistina. Myös festivaalikenttä on tullut tutuksi, ja Kortelainen on ollut mukana tuottamassa UNM-festivaalia, Nurmeksen Kesäakatemiaa ja Kaivos-festivaalia Outokummussa.

Kortelainen on yksi nykymusiikkiin sekä taiteidenvälisyyteen keskittyvän ÄÄNI-kollektiivin perustajajäsenistä, jonka lisäksi hän soittaa uudelle ja kokeelliselle musiikille omistautuneessa UMUU-orkesterissa.