Petri Aarnio

Kuva: Heikki Tuuli

Kuva: Heikki Tuuli

Petri Aarnio aloitti opintonsa Itä- Helsingin musiikkiopistossa Géza Szilvayn johdolla, minkä jälkeen hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan Lajos Garamin oppilaaksi. Hän jatkoi opintojaan Dorothy DeLayn ja Joel Smirnoffin opastuksella New Yorkissa Juilliard Schoolissa, jossa hän suoritti diplomitutkinnon.

Suomeen palattuaan Aarnio hoiti Kansallisoopperan orkesterin II-konserttimestarin sijaisuutta. Hän on toiminut myös Avanti!n sekä Suomalaisen kamariorkesterin konserttimestarina.

Nykyään Petri Aarnio toimii Radion Sinfoniaorkesterin ensimmäisenä konserttimestarina. Uusi Helsinki -kvartetin jäsenenä hän on ollut vuodesta 1990 lähtien, I-viulistina syksystä 2000 alkaen. Aarnio soittaa myös pianotrio Ad Libitumissa yhdessä sellisti Erkki Lahesmaan ja pianisti Naoko Shibayama-Aarnion kanssa. Hän on esiintynyt sekä kamarimuusikkona että solistina kotimaan lisäksi eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Kiinassa ja Japanissa. Hän on tehnyt opetustyötä vuodesta 1997 lähtien Sibelius-Akatemiassa, ja Tampereen Konservatoriossa.