Jonathan Roozeman

Jonathan RoozemanSuomalais-alankomaalainen Jonathan Roozeman (s. 1997) aloitti sellonsoiton kuusivuotiaana. Vuonna 2009 alkoivat opinnot Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla ensin Hannu Kiiskin ja myöhemmin prof. Martti Rousin johdolla. Roozeman on opiskellut myös Moskovan Tšaikovski-konservatoriossa Viktor Merzhanovin johdolla ja Utrechtin konservatoriossa Hermann Uhlhornin johdolla.

Roozeman on osallistunut moniin kansainvälisiin kilpailuihin. Viisitoistavuotiaana hän voitti toisen palkinnon Amsterdamin kansainvälisessä sellokilpailussa oltuaan kilpailun kaikkien aikojen nuorin osallistuja. Vuonna 2015 hän sijoittui kuudenneksi kansainvälisessä Tšaikovski-sellokilpailussa – ja oli jälleen osallistujista nuorin.

Jonathan Roozeman on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla sekä Suomessa että ulkomailla ja tehnyt solistina yhteistyötä orkesterien kanssa mm. Suomessa, Liettuassa, Portugalissa, Venäjällä, Virossa ja Japanissa. Elo-syyskuussa 2017 hän esiintyi Esa-Pekka Salosen teoksen Mania solistina Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja yhdysvaltalaisen huippukoulun Juilliard Schoolin nuorista muusikoista kootun sinfoniaorkesterin konsertoidessa Helsingissä, Tukholmassa ja New Yorkissa.