Amanda Ernesaks

Amanda ErnesaksAmanda Ernesaks on opiskellut viulunsoittoa Grazyna Zeranska-Gebertin johdolla Espoon musiikkiopistossa vuodesta 2007. Keväällä 2014 Amanda hyväksyttiin Sibelius-Akatemian (Taideyliopisto) nuorisokoulutukseen, jossa hänen opettajinaan ovat olleet Päivyt Meller, Laura Vikman ja nykyään Pekka Kauppinen. Lisäksi Amanda on osallistunut mm. Gerhard Schulzin, Jan Repkon, Gia Jashvilin ja Mi-kyung Leen mestarikursseille.

Amanda Ernesaks on esiintynyt useiden orkestereiden solistina sekä eri kamarimusiikkikokoonpanoissa useilla festivaaleilla (mm. ”Musica Nova”, ”FEsTaRi”, ”Syksy Soi!” ja Haapsalun jousisoitinfestivaali).

Syksyllä 2016 Amanda valittiin esittämään M. Bruchin viulukonserton 1. osa RSO:n nuorten solistien konserttiin.

Amanda on menestynyt sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa: 1. palkinto ”Crescere con la musica” -kilpailussa (San Remo, Italia v. 2010), 3. palkinto Young Musician -kilpailussa (Tallinna v. 2013 ja 2015) ja 1. palkinto J. Heinonen -viulukilpailussa (Jyväskylä 2016).

Seele-kvartetin kokoonpanossa Amanda on esiintynyt useilla festivaaleilla sekä osallistunut kuuluisan Borodin-kvartetin 1. viulistin Mihail Kopelmanin mestarikurssille.