Kristian Sallinen

Kristian SallinenKristian Sallinen (s. 2001) aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Espoon musiikkiopistossa. Vuonna 2013 instrumentiksi vaihtui alttoviulu. Vuodesta 2015 lähtien Kristian on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Teemu Kupiaisen oppilaana. Hän on osallistunut myös mm. Yuval Gotlibovichin, Lilli Maijalan ja Roland Vamosin mestarikursseille. Sivuaineenaan hän soittaa pianoa Meri Louhoksen yksityisoppilaana.

Kristian opiskelee myös orkesterinjohtoa professori Jorma Panulan johdolla. Hän on kapellimestarikurssien yhteydessä johtanut mm. Vaasan ja Kuopion kaupunginorkestereita, Liettuan valtion sinfoniaorkesteria sekä Pazardzhikin sinfoniaorkesteria Bulgariassa.

Kristian saavutti 3. sijan Tampereen valtakunnallisessa alttoviulukilpailussa (2017) sekä sai Vilho ja Lahja Koposen säätiön palkinnon nuorelle ja lahjakkaalle osallistujalle. Hänet palkittiin myös kilpailua varten sävelletyn tilausteoksen parhaasta esityksestä.

Kristianille myönnettiin keväällä 2017 Pro Musica -tunnustuspalkinto, ja Suomen säveltaiteen tukisäätiö on tukenut hänen kapellimestariopintojaan apurahalla.