Nord Design

Nord DesignNord Design on vuonna 2015 perustettu perheyritys, joka syntyi rakkaudesta muotoiluun. Rakkaus syttyi alun perin NuGO Shopin vintillä Nuutajärvellä: Marjut Tolonen näki protojen ja kokeilujen seassa pari Heikki Viinikaisen Laine-lasia ja menetti sydämensä niille. Kotona lasit olivat kovassa käytössä, mutta sitten toinen niistä särkyi. Marjut otti yhteyttä Heikkiin ja kysyi, mistä Lainetta saisi lisää. – Ei mistään, vastasi Heikki. – Ei se ole tuotannossa. Loppu on historiaa, kuten sanotaan. Tolonen ja Viinikainen aloittivat yhteistyön, jonka hedelmänä on syntynyt Laineen lisäksi mm. nerokas Babushka-lasisto (kuva). Pehmeälinjainen, sisäkkäin pinoutuva Babushka on saanut innoituksensa perinteisestä maatuskanukesta. Babushkaa puhaltaa Nuutajärvellä verstakko, johon kuuluvat lasinpuhaltajat Janne Rahunen, Otto Koivuranta ja Manu Diemer.

Nord Designin verkkokauppa, konseptimyymälä Tampereella sekä pop up -myymälä Nuutajärvellä tarjoavat myyntialustoja kotimaiselle muotoilulle. Laadukkaiden kotimaisten tuotteiden valikoima painottuu lasimuotoiluun sekä omaan käyttölasituotantoon. Kuluvan syksyn Habitare-messuilla lanseerattiin taas uutta: Gina Salariksen suunnittelema Maijala-lasisto on saanut nimensä Nuutajärvellä sijaitsevasta lasinpuhaltajien asuintalosta.

”Toivomme että Nord Designin omat ja yrityksen edustamat tuotteet ilahduttavat tulevina vuosina mahdollisimman monessa suomalaisessa kodissa niin arki- kuin juhlakattauksissakin”, Marjut Tolonen sanoo.