Blogi

Nälkä kasvaa

Laura Jänisniemi

heinäkuu 16th, 2014

0 Comments

”Harvoinpa tulee festariohjelmaa lukiessa nälkä”, tuumasi Teemu, kun viime viikolla saimme Markukselta Urjala soikoon! -menun julkaistavaksi (ks. perjantain ja lauantain ohjelma). Herkullisen ruoan taika vaikuttaa jo kaksi kuukautta ennen kuin ensimmäistäkään sipulia on edes ostettu, saati pilkottu.

Niin makunautinnot kuin taide-elämyksetkin elävät meissä muistoina, haaveina, tunteina. Mummon ohrarieska ja sen päälle sulava suolainen voi, kyynelet silmiin herauttanut valokuva, koko sielua järisyttänyt pianotrio. Elämys ei koskaan katoa vaan nousee otollisella hetkellä mieleen jostain pienestä virikkeestä, aina yhtä tuoreena, ja läikäyttää tunteen pintaan. Rieska maistuu suussa, vaikka mummoa ei ole ollut enää neljännesvuosisataan!

Kun on hyvää saanut, tietää hyvää odottaa. Teemun nälkä perustuu kokemukseen ja luottamukseen. Urjala soikoon, mitä tällä porukalla saadaankaan aikaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *